« terug naar vorige pagina

Mediteren en mindfullnes: een moment voor jezelf

Leven in het hier en nu, je gedachten laten passeren en echt in het moment zijn. Mediteren is niets meer dan het observeren van je gedachten zonder oordeel: ze mogen er zijn. Het is bewezen dat meditatie en mindfullness zorgen voor minder stress, meer rust en ontspanning en daarnaast een betere nachtrust. In onze maatschappij kan het een positieve bijdrage leveren aan ons drukke bestaan, even een moment voor jezelf. Om je op weg te helpen zijn er een aantal apps ontwikkeld die je op een laagdrempelige manier kennis laten maken met mediatie en mindfullness. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

VGZ mindfulness Coach app
Dit is een gratis app van zorgverzekering VGZ met wel 100 verschillende oefeningen en meditaties. Een makkelijke app voor iedereen te downloaden, het is niet verplicht om een VGZ verzekering te hebben.  

Meditation Moments app
Meditation moments is een uitgebreide app met verschillende meditaties, ademhalingsoefeningen, zachte muziek en yogalessen. Het is een betaalde app die je de eerste 10 dagen gratis kan uitproberen. Na de proefperiode betaal je tussen de drie en vijf euro per maand.

Neem een moment voor jezelf en probeer het eens!