« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuning

De praktijkondersteuners helpen de huisartsen bij hun zorgtaken. Veel taken zijn de laatste jaren sterk veranderd, onder meer door een groeiend aantal patiënten met chronische aandoeningen. Voorbeelden zijn:

  • COPD/astma
  • diabetes
  • geestelijke gezondheid
  • hartfalen
  • hoge bloeddruk
  • ouderenzorg

De praktijkondersteuners zijn gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met hart- en vaatziekten, diabetes en chronische longaandoeningen. Iedere drie maanden controleren zij deze patiënten volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap, in nauwe samenwerking met de huisarts.

De praktijkondersteuners hebben ook preventieve taken. Zo begeleiden zij bij overgewicht en bij stoppen met roken.

Emmy Blaakman: aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag. Specialisatie: geestelijke gezondheidszorg.

Emmeline Boer: aanwezig op dinsdag en donderdag. Specialisatie: bloeddruk instellen, COPD/astma, diabetes, ouderenzorg, stoppen met roken.

Jeanette van Haaster: aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Specialisatie: bloeddruk instellen, diabetes (met name insuline instelling), hartfalen, ouderenzorg, stoppen met roken.

Tineke Westerhout: aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag. Specialisatie: bloeddruk instellen, diabetes, ouderenzorg, stoppen met roken.

Margret Zonneveld: aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag. Specialisatie: bloeddruk instellen, COPD/astma, diabetes, ouderenzorg, stoppen met roken.

Jacqueline van Zweden: aanwezig op donderdag. Specialisatie: wijkverpleegkundige, ouderenzorg.